Луганський національний университет імені Тараса Шевченка

Новий навчальний рік 2022-2023 та посвята першокурсників в студенти ЛНУ імені Тараса Шевченка

Новий навчальний рік 2022-2023 та посвята першокурсників в студенти ЛНУ імені Тараса Шевченка

✅ У Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка відбувся урочистий захід з нагоди початку нового 2022-2023 навчального року та посвяти першокурсників в студенти ЛНУ імені Тараса Шевченка

15 вересня у місті Лубни Полтавської області у Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка відбувся урочистий захід з нагоди початку нового навчального року для першокурсників.
Даний урочистий захід був хвилюючим та водночас важливим для нас, оскільки цей навчальний рік стане першим для нашого університету на Полтавщині. Дуже важко починати все наново, а тим паче далеко від рідних стін, проте ми не опустили руки й продовжили нашу роботу і саме сьогоднішня урочиста подія стала яскравим підтвердженням цього факту!
Урочиста частина заходу розпочалася з вітальних слів першого проректора, голови вченої ради, академіка Національної академії педагогічних наук України, доктора педагогічних наук, професора Віталія Курила та ректорки Луганського національного університету, доктора педагогічних наук, професора Олени Караман.
Віталій Семенович у своїй промові наголосив, що першокурсники зробили правильний вибір, прийшовши навчатися до нашого університету, оскільки Луганський національний університет є закладом з мировим ім’ям, він є членом Всесвітньої та Європейської асоціації університетів, а через його стіни пройшли більше 200-х тисяч студентів.
Олена Леонідівна урочисто привітала гостей та першокурсників. У своїй промові вона зазначила, що Луганський національний університет, не зважаючи на російську навалу, яку вже двічі витримав наш університет, героїчно продовжує свою роботу тепер вже на Полтавщині. Ректорка подякувала органам влади та мешканцям Полтавщини за теплий та гостинний прийом.
Під час урочистої частини з вітальними словами виступили наші шановні гості.
Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко привітав освітян з визначною подією та зазначив, що адміністрація Лубен бажає Луганському національному університету стати частиною Лубенщини. Він низько вклонився професорсько-викладацькому складу Луганського університету та зазначив, що всього за 3 місяці свого перебування на Полтавщині ЛНУ імені Тараса Шевченка вже досяг значних результатів.
Голова районної ради Тетяна Качаненко, зазначила, що попри надскладний час у нашій державі, керівництву ЛНУ ім. Т. Шевченка та керівництву Лубенщини вдалося зробити неймовірне: «Коли є в нас навчання, коли діти хочуть та можуть навчатися – перспектива в Україні обов’язково буде!»
Начальник Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Едуард Бородай звернув увагу на те, що майбутнім нашої країни є педагоги, викладачі, науковці та студенти, саме вони після перемоги стануть кістяком відновлення та розвитку нашої країни.
Директор Полтавської академії неперервної освіти ім. М.В. Остроградського Віталій Зелюк урочисто привітав шевченківців та зазначив, що дуже пишається тим, що Полтавська академія неперервної освіти ім. М.В. Остроградського уклала меморандум про партнерську співпрацю з Луганським національним університетом.
Ведучим заходу було зачитано лист з вітаннями від Народного депутата України Сергія Шахова. Він привітав колектив ЛНУ імені Тараса Шевченка та побажав спокійного навчального року.
Також було заслухано відео-вітання з початком нового навчального року для здобувачів освіти першого року навчання від:
• Дніпрова Олексія Сергійовича — заступника керівника Офісу Президента України, Голови Наглядової ради університету.
• Кременя Василя Григоровича — президента Національної академії педагогічних наук України;
• Лизанця Сергія Васильовича — голови наглядової ради акціонерного товариства «Закритий недиверисифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Кайлас», секретаря Наглядової ради Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка».
Справжньою окрасою концерту стали виступи шевченківців : магістрантки Інституту культури і мистецтв Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Поліни Янковець, Народного артиста України, доцента кафедри музичного мистецтва та хореографії Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, артиста Полтавського академічного симфонічного оркестру Юрія Кириченка, Лауреата премії Міжнародного фестивалю мистецтв «Столиця запрошує», учасника шоу «Голос Країни- 2013», переможця найвідомішого вокального шоу Х-Фактор у 2014 році, лауреата міжнародного вокального фестивалю «Слов’янський Базар 2019» — Дмитра Бабака, лауреата міжнародних конкурсів, фіналістки вокального шоу «Х-фактор», викладача кафедри музичного мистецтва та хореографії інституту культури і мистецтв, солістки Полтавської обласної філармонії Лариси Борисенко.
Порадували гостей закладу й виступи творчих колективів Лубенщини: Віталія Циганника та співака Юрія Іванченка, ансамблю народних інструментів «Посулля» Лубенської мистецької школи.
Колектив Луганського університету імені Тараса Шевченка поклав квіти до пам’ятника славетному Кобзарю у м. Лубни. Почесне право покласти квіти надалося студентам Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Аполінарії Алефіренко та Дмитру Лісному.
Під час заходу хвилиною мовчання було вшановано пам’ять загиблих від російської агресії шевченківців:
• Кушнір Анатолій, студент
• Дмитришен Вадим, випускник
• Гуляєв Віталій, випускник
• Ріхтер Денис, студент
• Воронков Максим, студент
• Хриков Євген, доктор педагогічних наук, професор
• Талалай Олександр, студент
• Хаблак Олександр, випускник
• Денис Кузнєцов, студент
• Тарасенко Олександр, доцент кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва
• Греченюк Тарас, студент
• Леміш Наталія, студентка
• Крекін Віталій, студент
• Пистун Ярослав, студент
• Помиляйко Олександр, студент
• Гуртовий Артем, студент
• Рєзнік Олександр, студент
• Божко Сергій, студент
Завершилися урочиста частина посвятою першокурсників у студенти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Право урочисто зачитати клятву надали двом першокурсникам – Юлії Лень та Артему Сусіді. Вчорашні діти-випускники шкіл зробили свій перший крок до дорослого життя та приєдналися до великої та дружньої студентської родини ЛНУ, зачитавши клятву, вірність якій студенти повинні пронести протягом усього навчання.
Наш університет виражає подяку Полтавщині та полтавчанам за гостинність та теплий прийом, виражає подяку центральним та місцем органам державної влади за надану допомогу та підтримку, без якої це все було б не можливо.
У підсумку хочеться сказати, що для нас це було вкрай важливе свято, свято яке стало результатом нашої боротьби, незламності нашого духу та волі. Відтепер ЛНУ ім. Тараса Шевченка та Полтавщину пов’язують теплі та дружні стосунки, стосунки взаємного розвитку та співпраці! Для нас вкрай важливо, що наші студенти будуть отримувати гідну освіту в Україні, в вільній та незалежній європейській державі!photo_2022-09-20_14-06-02photo_2022-09-20_14-08-18photo_2022-09-20_14-08-27photo_2022-09-20_14-08-37photo_2022-09-20_14-08-34photo_2022-09-20_14-08-21