Луганський національний университет імені Тараса Шевченка

Студенти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка завітали до міста Київ на екскурсію до музею Чорнобиль

Студенти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка завітали до міста Київ на екскурсію до музею Чорнобиль

Студенти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка завітали до міста Київ на екскурсію до музею Чорнобиль.

Національний музей “Чорнобиль” є багатофункціональним історико-культурним закладом, який поєднує наукову, культурно-просвітницьку діяльність з діяльністю сучасного музею з архівування, збереження та оприлюднення історії ядерної аварії на Чорнобильській АЕС як найбільш важкої радіоекологічної катастрофи ХХ століття, наслідки якої не мають аналогів і відрізняються від інших відомих у світі природних та техногенних катастроф. Вони досі є проблемами сьогодення і, нажаль, будуть нагадуватимуть про себе й нашим нащадкам.
Студенти, викладачі та співробітники під час екскурсії мали змогу завдяки експонатам і різноманітним сучасним технологіям усвідомити масштаби чорнобильської аварії через долі тисяч людей – її учасників, свідків і жертв.
Мета музею — осмислити уроки трагедії у всіх сферах життя, не дати світові можливості забути ці уроки, стати застереженням поколінням наступного тисячоліття.