Луганський національний университет імені Тараса Шевченка

День єднання

День єднання

ЛНУ імені Тараса Шевченка доєднався до участі у Марафоні єднання.

День єднання – символічне і важливе свято для кожного українця, адже успіх побудови демократичної та міцної держави ґрунтується на спільних зусиллях дотримання принципів незалежності, усвідомленні власної відповідальності за майбутнє усього українського народу. ,,Ми різні! Різного віку, різної статі, з різних міст, регіонів, різних професій, різних талантів, різних знань, мов, релігій, але об’єднує нас єдине бажання – бажання жити, жити в мирі, жити щасливо, однією родиною, з дітьми, з батькамиˮ, – зазначив Президент Володимир Зеленський.

З метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз та тиску на суспільну свідомість відповідно до Указу Президента України від 14 лютого 2022 року №53/20221 колектив Луганського національного університету імені Тараса Шевченка доєднався до участі у Марафоні єднання.

О 10.00 на території університету з дотриманням усіх карантинних вимог зібрався шевченківський колектив із синьо-жовтими стрічками. Урочисто пролунав гімн України і був піднятий національний прапор.

Ректорка Олена Караман сказала: ,,Свою позицію ми довели ще протягом 100-річчя існування університету. Ми завжди були, є і залишаємося форпостом українства на сході України, найактивнішим борцем за її незалежність, свободу і найвищі загальнолюдські цінності. Сьогодні ми разом із всією Україною виражаємо свою тверду позицію й позиціонуємо себе всьому не тільки вітчизняному, а й світовому науково-освітньому простору як поборник української держави і незламний патріотичний осередок українства й європейської культури. Будемо всі разом єдині своєю працею, думками, твердою позицією показувати всьому світу приклад мужності й незламності!ˮ

Україна – це наш дім, захистити який ми зможемо тільки об’єднавшись. Тож, сьогодні колектив університету разом із всією державою духовно возз’єднались заради процвітання єдиної незалежної демократичної могутньої країни, надійної запоруки добробуту й щасливого життя її народу.І поки ми разом, доти ми сильні і лише разом зможемо подолати будь-яке небезпеку. Україна – єдина!