Луганський національний университет імені Тараса Шевченка

Пізнавальна подорож

Пізнавальна подорож

За підтримки первинної профспілкової організації університету викладачі та співробітники ЛНУ імені Тараса Шевченка відвідали Деркульський державний кінний завод.

Деркульський кінний завод – одне з найдивовижніших місць Луганщини. Саме тут у далекому 1767 році розпочалася славетна історія конярства на Україні. На території закладу збереглися унікальні пам’ятки, які не мають аналогів у світі: центральна тренерська конюшня, тренувальний «Японський» манеж», адміністративна споруда та паркова зона з озером.

Відвідати славетні місця вирішили викладачі та співробітники Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Нещодавно співробітники вирушили до с. Данилівка, аби на власні очі побачити досягнення знаменитого закладу.

Гості взяли участь у цікавій екскурсії, яку організувала адміністрація кінного заводу. Науковці відвідали центральні тренерські конюшні, ознайомилися з історією конярства на Луганщині та їх досягненнями.

Але найбільш захопливим та вражаючим стало катання на конях. Бажаючі мали змогу відчути себе справжніми вершниками, адже за допомогою інструктора опанували майстерність верхової їзди на скакунах чистокровних порід.

Наостанок, відвідувачі подякували адміністрації кінного заводу за цікаву екскурсію та  пізнавальну подорож, яка надовго запам’ятається всім учасникам дійства.

bIrjPKgdt5o

vtQDdw5UFl4 IMG_2439 IMG_2474 IMG_2482  IMG_2583IMG_2575 IMG_2551IMG_2529 IMG_2645 IMG_2777 IMG_2807 4_wpNcngZ4Y -83U3yCh5gU