Луганський національний университет імені Тараса Шевченка

Фестиваль гумору «Ліга сміху»

Фестиваль гумору «Ліга сміху»

У ЛНУ імені Тараса Шевченка відбувся традиційний фестиваль гумору «Ліга сміху».

Як відомо, сміх подовжує життя. Задля цієї важливої місії після чотирьохрічної перерви цей захід стартував з новою силою у стінах університету за підтримки первинної профспілкової організації.

Луганський національний університет імені Тараса Шевченка завжди об’єднував активну творчу молодь, яка брала участь у традиційних іграх КВК. Такі відомі команди, як «Ворошиловські стрілки», «100%», «Ва-банк», розпочинали свою діяльність саме у стінах ЛНУ. Олександр Брагін, Андрій Яковлєв та Євген Кошовий, які сьогодні є відомими гумористами в Україні, також були студентами нашого університету.

Продовжуючи славетні традиції, цього року в ЛНУ імені Тараса Шевченка після тривалої перерви відновлено гумористичну гру, яка сьогодні  має нову назву − «Ліга сміху». Студенти кожного структурного підрозділу об’єдналися в команди, щоб пожартувати, продемонструвати акторську майстерність та подарувати гарний настрій глядачам.

Після довгих тижнів напруженої підготовки молодь почула традиційне: «Команди, на сцену!». Усі учасники доклали значних зусиль, щоб виявити у своєму виступі творчість, креативність та вразити компетентне журі. Тема фестивальної програми – «ЛНУ в Старобільську». Учасники гри змагалися у трьох конкурсах: «Вітання», «Біатлон» та «Домашнє завдання». Студенти жартували про життя молоді, про студентські пригоди, про місцевий колорит та сучасні проблеми суспільного життя. Молодь згадувала й важкі часи евакуації, коли університет вимушений був продовжити свою освітню діяльність у новому місті. Але студенти з оптимізмом дивляться у майбутнє і мріють повернутися до рідного Луганська.

Жарти, акторську вправність та імпровізацію колективів оцінювало неупереджене журі.

Даруючи зі сцени радість глядачам, жартівники навзаєм отримували від глядачів величезний заряд життєвої енергії, позитиву, бадьорості, бажання жити і творити.

За підсумками журі І місце у фестивалі виборола команда «Пятый этаж: выше только звёзды» (факультет природничих наук), ІІ місце – «Спілка прикольних журналістів» (факультет української філології та соціальних комунікацій) та «Кекс» (Старобільский гуманітарно-педагогічний коледж), ІІІ місце – «Два с половиной гнома» (Коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка).

За словами голови первинної профспілкової організації Володимира Мороза, ця гра стала лише початком відродження студентської ліги не тільки в університеті, але й на Луганщині.

Марина Чумакова, прес-центр
ЛНУ імені Тараса Шевченка