Луганський національний университет імені Тараса Шевченка

Візит голови Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора

Візит голови Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора

1 червня голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор відвідав Луганський національний університет імені Тараса Шевченка в місті Лубни. Його робочий візит був присвячений Міжнародному дню захисту дітей — національному святу, яке покликане привернути увагу громадськості до проблем підростаючого покоління, дотримання прав і охорони здоров’я дитини та збереження і убезпечення їх майбутнього.
Артема Володимировича в Лубнах зустрів голова Лубенської міської ради Олександр Петрович Грицаєнко разом з представниками місцевих органів влади. До речі, оскільки ЛНУ носить ім’я Тараса Шевченка, Олександр Грицаєнко подарував університету його символ — відреставрований бюст Великого Кобзаря українського народу.
Спочатку гостей і новообраного голову Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора з роботою ЛНУ імені Тараса Шевченка ознайомило керівництво університету — Курило Віталій Семенович, голова вченої ради Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, та Караман Олена Леонідівна, ректор університету.
Разом з Артемом Володимировичем Лисогором до університету завітала Харченко Людмила Георгіївна — директор Луганського обласного відділення Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитяче Містечко». На заході також був пристній Волохов Антон Михайлович — начальник управління молоді та спорту Луганської облвійськадміністрації.
Людмила Харченко разом з гостями, керівництвом та представниками Луганського національного університету імені Тараса Шевченка долучилася до відкриття ігрової сенсорної кімнати, яка тепер знаходиться в одній з аудиторій навчального закладу. Тренери та психологи Благодійного фонду «СОС Дитяче Містечко» проводили заняття з внутрішньо переміщеними дітьми з Луганської області. Діти були задоволені появі такої кімнати і щиро вдячні подарункам, які їм вручили.
Після урочистого відкриття сенсорної кімнати відбулася зустріч з переможцями, призерами Всеукраїнських та міжнародних змагань, до нагородження яких долучився Антон Волохов. Нагороджували студентів ЛНУ імені Тараса Шевченка та викладачів університету і Луганщини — чемпіонів світу і Європи.
По завершенню всіх заходів за круглим столом підведено підсумки робочої поїздки.