Луганський національний университет імені Тараса Шевченка

Звітно-виборча конференція первинної профспілкової організації ЛНУ імені Тараса Шевченка

Звітно-виборча конференція первинної профспілкової організації ЛНУ імені Тараса Шевченка

Сьогодні відбулася звітно-виборча конференція первинної профспілкової організації Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

На порядку денному було розглянуто 7 основних питань:

  • Звіт про роботу первинної профспілкової організації за період з 2015 р. по 2020 р.;
  • Звіт ревізійної комісії ППО ЛНУ первинної профспілкової організації ревізійної комісії за період з 2015 р. по 2020 р.;
  • Вибори голови первинної профспілкової організації ЛНУ імені Тараса Шевченка;
  • Вибори профкому ППО ЛНУ;
  • Вибори ревізійної комісії первинної профспілкової організації;
  • Вибори делегатів на обласну звітно-виборну конференцію;
  • Делегування представника ППО до складу обласного комітету профспілки.

Зі звітом про роботу первинної профспілкової організації за період з 2015 р. по 2020 р. виступив голова первинної профспілкової організації ЛНУ імені Тараса Шевченка Володимир Мороз. Він зазначив, що майже за шість років перебування в незвичайних умовах університет не тільки вижив і відновився, а й набув нового обліку, став потужним освітньо-науковим і культурним центром, лідером регіонального розвитку, активним учасником припинення конфлікту на сході України, форпостом українства в східноукраїнському регіоні.

Зі звітом первинної профспілкової організації ревізійної комісії за період з 2015 р. по 2020 р. виступила голова комісії Дар’я Шарай. Вона доповіла про надходження та використання коштів первинною профспілковою організацією та зазначила, що документація ППО ЛНУ оформлюється вірно і знаходиться в задовільному стані.

Заслухавши й обговоривши звітну доповідь профспілкового комітету університету за період з 2015 по 2020 рік та звіт ревізійної комісії, конференція відзначає, що робота профкому була спрямована на захист економічних і трудових прав членів профспілки, збереження та розширення їх соціальних пільг і гарантій, представництво профорганізації в органах державної влади й адміністрації університету.

Дотримуються принципи соціального партнерства у відносинах між профкомом і адміністрацією університету, що значною мірою сприяє успішному вирішенню низки соціально-економічних завдань, питань трудових відносин й охорони праці, підвищенню статусу навчального закладу в цілому. Працівники університету та їх члени родин кожного року отримують різні форми матеріальної та соціальної допомоги.

В обговоренні цих питань взяли участь директор НН ІПП Олена Караман, голова студентського самоврядування Аліна Олійник, голова Центру культури та дозвілля Ольга Миронова, голова вченої ради університету Віталій Курило.

За третім питанням конференція обрала відкритим голосуванням голову первинної профспілкової організації Володимира Мороза.

В обговоренні цього питання взяли участь ректор Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Савченко та голова Луганської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Сергій Севрюк.

За четвертим питанням конференція обрала відкритим голосуванням склад профкому, до якого будуть входити представники усіх структурних підрозділів.

За п’ятим питанням конференція обрала відкритим голосуванням склад ревізійної комісії у складі 3 осіб: бухгалтер університету Анна Рибалкіна, заступник директора з навчальної роботи НН ІТОТТ Наталія Бикадорова та представник від студентів Олександр Мироненко.

За шостим питанням конференція обрала відкритим голосуванням склад делегатів на обласну звітно-виборну конференцію у складі 6 осіб: голова ППО ЛНУ Володимир Мороз, заступник директора з навчальної роботи НН ІІМВСПН Юлія Нужна, Надія Безгодова, Алла Терещенко, представники від студентів Олександр Мироненко та Аліна Олійник.

За останнім питанням конференція обрала відкритим голосуванням представника ППО до складу обласного комітету профспілки голову ППО ЛНУ імені Тараса Шевченка Володимира Мороза.

Серед різного були обговорені поточні робочі питання.

Вікторія Калініна,
прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка