Луганський національний университет імені Тараса Шевченка

У Лубнах відбулися загальноуніверситетські святкові заходи до Дня захисників і захисниць України.

У Лубнах відбулися загальноуніверситетські святкові заходи до Дня захисників і захисниць України.

14 жовтня, коли Україна відзначає кілька свят – День захисників і захисниць України, День козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці, Луганський національний університет імені Тараса Шевченка провів низку святкових заходів.

Так, викладацький колектив та студентство університету відвідали Лубенський обласний шпиталь із концертною програмою для захисників, які наразі проходять там лікування та реабілітацію. Після концерту студенти вручили присутнім захисникам подарункові набори, кошти на які були зібрані у рамках благодійних акцій «14 гривень до 14 жовтня» та «Макулатуру здавай – ЗСУ допомагай», організованих студентським самоврядуванням напередодні свята. Наприкінці заходу всі бажаючі залишили свої автографи на прапорі України.

Окрім проведення святкового заходу адміністрація нашого освітнього закладу в цей день уклала договір про співпрацю з Лубенським обласним шпиталем для ветеранів війни Полтавської обласної ради.

Святкові заходи були продовжені на стадіоні дитячого парку імені Олеся Донченка. Урочистий концерт відкрила ведуча Олена Павленко, працівник Центру культури та дозвілля ЛНУ імені Тараса Шевченка. Із вітальним словом до студентської молоді, гостей та мешканців міста звернулася ректорка університету, доктор педагогічних наук, професор Олена Караман. У концертній програмі лунали українські пісні, які виконували студенти та викладачі ЛНУ імені Тараса Шевченка. Серед учасників концерту: Ярослава Ціуліна, студентка Інституту культури і мистецтв; Лариса Борисенко, викладач мистецтв та хореографії, солістка Полтавської філармонії; першокурсниці – Аня Аввакумова, Дарія Потапенко, Тетяна Проценко; а також запрошений музикант, учасник телешоу «Голос Країни», військовослужбовець Давид Максака.

Після концерту естафету перейняв майстер спорту України міжнародного класу, директор Інституту фізичного виховання і спорту Олександр Дубовий, який звернувся до присутніх з патріотичною промовою. Він запросив до снаряду «богатирська гантель» вагою 50 кг справжніх українських козаків, яким у процесі змагання збільшували вагу до 60 та 70 кг відповідно.

Одночасно із концертною програмою відбувалися заходи з військового виховання та навчання, виставка стрілецької зброї, демонстрація медико-санітарної підготовки. Також проводився благодійний збір коштів на підтримку Збройних Сил України, організований фондами «БФ Мелек» та «Благодар життя».

У святкуванні взяв участь колектив Лубенської міської громадської організації інвалідів «Ветерани Чорнобиля», який в похідній кухні приготував для гостей та учасників свята козацький куліш. Після завершення урочистих заходів польова кухня з кулішом стала справжньою перлиною свята, оскільки усі присутні після тривалого знаходження на свіжому повітрі значно зголодніли, тому гаряча страва була дуже доречна.

Заходи відбулися за підтримки голови Лубенської районної ради Тетяни Качаненко, Лубенської міської ради, голови Лубенської районної організації профспілки працівників науки і освіти України Людмили Грицаєнко, фермера с. Березівка Миколи Берези та народного депутата України Анастасії Ляшенко.IMG_5200IMG_5233IMG_5359IMG_5210IMG_5250IMG_5294IMG_5405IMG_5460IMG_5494IMG_5540IMG_5553IMG_5438IMG_5414IMG_5516