Луганський національний университет імені Тараса Шевченка

Зі 100-річчям!

Зі 100-річчям!

Шевченківці урочисто відзначили 100-річний ювілей від Дня заснування університету.

1 березня 2021 року Луганському національному університету імені Тараса Шевченка виповнилося 100 років від Дня заснування. Однак, через складну епідеміологічну ситуацію всі святкові заходи прийшлось перенести на необмежений час.

24 вересня 2021 року, прогриміло масштабне святкування! Нарешті настав довгоочікуваний день у житті кожного з великої університетської родини – грандіозно відзначили 100-річний ювілей від Дня заснування університету. Це визначна подія, яка об’єднала всі покоління освітян заради єдиної мети – уславлення та возвеличення рідного закладу вищої освіти.

Кульмінацією довготривалої підготовки й хвилювань стали виставка досягнень кожного структурного підрозділу університету та величезний святковий концерт. Усі заходи відбулися у Палаці культури м. Рубіжного з дотриманням протиепідеміологічних вимог. Святковий настрій усіх присутніх досягав найвищих висот, адже це перша масштабна зустріч шевченківців за часи складної карантинної ситуації.

Відкриттям святкової програми стала загальноуніверситетська виставка, де всі інститути, факультети та коледжі представили свої наукові здобутки, творчі роботи, дизайнерські розробки та ін. Студенти демонстрували результати своєї діяльності, наприклад у НН ІФВС відбулися показові виступи студентів, що спеціалізуються з єдиноборства та майстрів спорту зі спортивної гімнастики; НН ІКМ заряджав колег енергійними танцями та живою музикою; окрасою заходу стали моделі Відокремленого структурного підрозділу ,,Брянківський фаховий коледж Державного закладу ,,Луганський національний університет імені Тараса Шевченкаˮ.

Великою радістю для колективу стала когорта високоповажних гостей, які завітали сьогодні на свято, а саме заступник керівника Офісу Президента України Олексій Дніпров, президенту Конфедерації роботодавців України Олег Шевчук, голова наглядової ради акціонерного товариства ,,Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд ,,Кайласˮ Сергій Лизанець, президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, перший віце-президент Національної академії педагогічних наук України Володимир Луговий, академік Національної академії педагогічних наук України Світлана Сисоєва, директорка Центрального інституту післядипломної педагогічної освіти Тамара Сорочан, радник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Вадим Данієлян, голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай, керівник Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Юрій Стецюк, міський голова м. Рубіжне Сергій Хортів та почесні військовослужбовці.

Продовженням урочистостей став масштабний святковий концерт, який емоційно об’єднував радість і сум, згадуючи всі сторінки історії університету. За 100 років існування Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, освітяни неодноразово змагалися за його існування, впевнено крокуючи до висот. Доказом цього є низка нагороджених викладачів нашого університету, привітання від президента України та Кабінету міністрів, лист подяки Міністерства освіти і науки України та величезна кількість почесних грамот колективу університету.

Хвилюючим моментом урочистостей стала промова виконуючого обов’язки ректора Віталія Курила: ,,Учені, народні депутати, міністри і їх заступники, ректори інших вишів. 12 олімпійських чемпіонів і 30 призерів олімпійських ігор. І просто десятки тисяч прекрасних учителів і працівників інших сфер. І усе це ЛНУ імені Тараса Шевченка!

Я дякую усім гостям, друзям університету, представникам державних органів влади і місцевого самоврядування, членам наглядової ради. Ви завжди були і є поряд з нами і ми робимо спільну роботу на благо нашої України, на благо нашої Луганщини. Я знаю, що ми повернемося у наші корпуси у Луганську, Кадієвці, Брянці, Ровеньках, Алушті!ˮ.

Пером вписані в книгу життєпису ЗВО імена людей, яким присвоєно почесні звання ,,Почесний професор ЛНУ імені Тараса Шевченкаˮ, ,,Почесний доктор ЛНУ імені Тараса Шевченкаˮ, ,,Найкращий студент ЛНУ імені Тараса Шевченкаˮ, ,,Почесний працівник ЛНУ імені Тараса Шевченкаˮ та нагороджені ювілейними та почесними грамотами університету. Виконуючий обов’язки ректора, голова вченої ради Віталій Курило з гордістю вручав нагороди, при цьому дякуючи за сумлінну працю на благо університету.

Цього дня зі сцени лунали слова-привітання й побажання сил і наснаги для нових звершень – любов до нашого народу, своєї батьківщини – України, рідного краю – Луганщини. Пісні у виконанні вокалістів-шевченківців подарували купу задоволення, незабутніх вражень та яскравих спогадів. Постановка та виконання хореографічних номерів вразило всіх своєю майстерністю.

Луганський національний університет імені Тараса Шевченка – флагман освіти і науки України, який сміливо вступає на 200-річний шлях розвитку та процвітання. Ми впевнені, що шевченківський дух завжди буде супроводжувати колектив до нових науково-дослідних, спортивних та творчих звершень.

Зі святом, шановні колеги! Професійних успіхів, творчих злетів, процвітання й натхнення на нові відкриття. Ми – єдині!

За матеріалами прес-центру ЛНУ імені Тараса Шевченка