Луганський національний университет імені Тараса Шевченка

95-річчя ФПН

95-річчя ФПН

Факультет природничих наук відзначив 95 річницю з Дня заснування.

Одним із найстаріших структурних підрозділів Луганського національного університету імені Тараса Шевченка є факультет природничих наук. Викладачі та випускники ФПН є визнаними фахівцями, які сьогодні гідно уславляють ім’я рідної Альма-матер, а студенти щоденно докладають зусиль для розвитку факультету.

Протягом тижня на ФПН відбулися різноманітні заходи, присвячені ювілею. Нещодавно у стінах ЛНУ імені Тараса Шевченка урочисто відкрили геологічний музей, де зібрані зразки мінералів, гірських порід, скам`янілих залишків фауни і флори. Великий внесок в організацію музейної справи та систематизацію колекції зробив кандидат геолого-мінералогічних наук М.І. Удовиченко, який і провів першу екскурсію для викладачів, студентів та співробітників. Кожен присутній мав змогу ознайомитися з унікальними зразками, представленими в музеї.

Продовженням урочистостей стала презентація кафедр факультету природничих наук. У холі корпусу університету викладачі представляли свої наукові доробки та досягнення, розповідали про сучасні наукові дослідження кафедр. Кожна виставка вражала своїми унікальними експозиціями, а усі присутні змогли більше дізнатися про навколишнє середовище та природу.

Апогеєм святкового дня став концерт, присвячений 95-річчю ФПН. На захід завітали ректор ЛНУ імені Тараса Шевченка С.В. Савченко, проректори з науково-педагогічної роботи, перший заступник голови районної державної адміністрації О.С. Калінін, викладачі, представники інших підрозділів нашого університету, випускники та студенти.

З вітальним словом до колективу факультету природничих наук звернувся ректор університету С.В. Савченко. Він згадав історію розвитку підрозділу, знаменитих педагогів, які залишили великий науковий спадок та тих викладачів, які сьогодні своєю напруженою працею уславляють ФПН.

Від імені первинної профспілкової організації університету факультет природничих наук привітав В.П. Мороз, який є випускником структурного підрозділу. Він побажав наснаги викладачам та студентам та подарував цінний подарунок, який стане у нагоді молоді під час навчальних польових практик.

На захід завітали поважні гості, які сьогодні досягли успіху у професійній діяльності, зокрема: завідувач кафедри публічного адміністрування Київського інституту підготовки кадрів Державної служби зайнятості України, доктор наук з державного управління, політичний діяч П.В. Ворона, Верховний Отаман Академії козацтва, Польовий гетьман в зоні АТО, директор Щастинського відділення ВП «РЦПО ЛНУ імені Тараса Шевченка» В.М. Ткаченко, керівник Державної екологічної інспекції у Луганській області, головний державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Луганської області А.А. Гацько, проректор з науково-педагогічної роботи Луганського обласного інституту післядипломної освіти С.О. Жерліцин, кандидат біологічних наук, професор кафедри анатомії і фізіології людини Харьківського національного педагогічного університету імені Григорія Сковороди Т.Є. Комісова, начальник відділу освіти Станично-Луганської районної державної адміністрації В.Ф. Коновалова та  начальник відділу освіти Міловської районної державної адміністрації Луганської області Н.І. Хрипко.

Найавторитетніші вчені підрозділу отримали грамоти та подяки за вагомий вклад у розвиток вітчизняної науки. Грамоту Верховної Ради України отримала декан факультету природничих наук Н.Ю. Мацай. Відзнакою «Відмінник освіти» нагородили М.І. Удовиченка та Г.Є. Хорошилова. Викладачі факультету отримали грамоти Департаменту освіти і науки Луганської ОДА, грамоти Старобільської РДА, грамоти та подяки Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

З найтеплішими словами привітання до присутніх звернулася декан факультету природничих наук Н.Ю. Мацай. Вона вручила пам’ятні знаки з нагоди 95-річчя ФПН голові наглядової ради університету В.С. Курилу, директору Щастинського відділення ВП «РЦ ПО ЛНУ імені Тараса Шевченка» В.М. Ткаченку, а також випускникам факультету, які сьогодні досягли успіхів у професійному житті.

Справжньою окрасою свята стали запальні пісні, якими вражали студенти та співробітники університету. Краса та мелодійність пісенних композицій поєднались із неймовірним виконанням і співочим талантом артистів.

Привітати свій рідний факультет зі святом завітали випускники минулих років та військовослужбовці, які є студентами структурного підрозділу. Кожен виразив надію на швидке повернення до рідного Луганська та подякував викладачам за їх невтомну працю.

Окрім яскравих вражень та незабутніх емоцій деякі учасники заходу отримали документ, який стане дороговказом у майбутньому житті. Ректор університету урочисто вручив дипломи магістра випускникам та побажав їм натхнення та успіхів у професійній діяльності.

Символічну книгу пам’яті, яка повинна відобразити найяскравіші моменти студентського життя, виготовили магістри факультету природничих наук та передали її першокурсникам.

Завершенням заходу став святковий торт. Викладачі та студенти, загадавши бажання, загасили свічки й разом виконали гімн факультету.

Олег Черниш, прес-центр
ЛНУ імені Тараса Шевченка