Луганський національний университет імені Тараса Шевченка

Почесні звання

Почесні звання

Викладачам ЛНУ присвоєно почесні звання.

Гордістю закладу вищої освіти є наукова еліта – викладачі, які своєю наполегливою працею примножують педагогічні здобутки держави, керуючись найкращими світовими й вітчизняними традиціями, новітніми тенденціями розвитку сфери освітніх послуг.

Викладачі нашого університету є опорою і гордістю української Луганщини. Їх невтомна діяльність визнається міжнародною освітянською спільнотою, а своїми досягненнями педагоги уславляють ім’я рідної Альма-матер.

З нагоди святкування 97-річчя з Дня заснування ЛНУ імені Тараса Шевченка Вченою радою університету було прийнято рішення присвоїти почесні звання та нагороди викладачам за їх сумлінну працю та вагомий внесок у розвиток національної освіти.

Звання „Почесний професор ЛНУ імені Тараса Шевченка” є символом визнання авторитету науковців та вдячності за значний внесок у розвиток освіти в університеті й Україні. Цього року почесне звання було присвоєно доценту кафедри садово-паркового господарства та екології С.В. Петренку, доценту кафедри педагогіки, голові комісії з соціально- гуманітарної роботи університету І.С. Котєнєвій,професору кафедри музичного мистецтва та хореографії Л.М. Сбітнєвій. Кожен з них є прикладом наполегливості та невтомної праці, завдяки чому досяг значних успіхів та наукових звершень.

Шлях від музичного вихователя до професора та визнаного науковця пройшла Людмила Миколаївна Сбітнєва. У 1968 році вона розпочала свою трудову діяльність у дитячій музичній школі у м. Антрацит. А в 1992 р., закінчивши Донецьку державну консерваторію ім. Прокоф’єва, Л.М. Сбітнєва пов’язала своє життя з Луганським національним університетом імені Тараса Шевченка.  За роки трудової діяльності ученій особливо запам’яталися творчі колективи інституту та неповторні миті постановки опер і підготовки студентів до виступів. „Будьте вимогливі до себе – і Ви зможете досягти успіху”, ‒ говорить Людмила Миколаївна.

Випускником Ворошиловградського державного педагогічного інституту ім. Т.Г. Шевченка, який присвятив своє життя рідній Альма-матер і сьогодні став її почесним професором, є Сергій Віталійович Петренко. Протягом 33 років він своїми досягненнями та здобутками  уславляє ім’я нашого університету. За словами ученого, запорукою його успіху є гарний колектив та колеги, поруч з якими доводиться працювати протягом багатьох років. За цей час найбільше запам’яталися практики зі студентами та дивовижні пейзажі міста Кремінна. Молодим науковцям почесний професор побажав наполегливо працювати та експериментувати.

Справжнім фахівцем в освітній галузі є Ірина Сергіївна Котєнєва – доцент кафедри педагогіки, голова комісії з соціально-гуманітарної роботи університету. Здобувши освіту в Ворошиловградському державному педагогічному інституті ім. Т.Г. Шевченка, вона розпочала свій науковий шлях, невтомно працюючи над формуванням покоління фахівців, здатних вирішувати актуальні педагогічні проблеми. Своїми досягненнями Ірина Сергіївна завдячує наставникам – академіку Г.П. Шевченко й декану факультету іноземних мов І.М. Карпенку. Взірцем у професійній діяльності для І.С. Котєнєвої є проректор з науково-педагогічної роботи О.І. Бабічев.  У День університету почесний професор побажала всім молодим науковцям наукового натхнення та працьовитості.

За  сумлінну працю, високий професіоналізм, якісну підготовку фахівців, значний особистий внесок у розвиток національної освіти, вагомі досягнення в організації освітянської діяльності та з нагоди 97-ї річниці Дня заснування університету „Почесною грамотою ЛНУ імені Тараса Шевченка” було нагороджено завідувача кафедри романо-германської філології С.О. Шехавцову та відповідального секретаря приймальної комісії Я.І. Юрків.

Наші викладачі – це справжня гордість університету, його престиж та авторитет. Колектив ЛНУ імені Тараса Шевченка щиро вітає почесних професорів із високим званням!

Олег Черниш, прес-центр
ЛНУ імені Тараса Шевченка