Луганський національний университет імені Тараса Шевченка

Коло підтримки та відновлення для жінок з числа викладацького складу вузу.

Коло підтримки та відновлення для жінок з числа викладацького складу вузу.

2 листопада в ЛНУ імені Тараса Шевченка за ініціативою Первинної профспілкової організації відбулося коло психологічної підтримки та відновлення для жінок з числа викладацького складу.
Провела захід Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ». Перед початком зустрічі керівник організації Олександр Чепур розповів присутнім про діяльність громадської організації, зокрема про можливості співпраці у реалізації проєктів, які підтримуються міжнародними донорами, розвитку студентського самоврядування, проходження здобувачами освіти практики на базі громадської організації.
На захід завітали заступниця міського голови Ірина Харченко та начальниця відділу сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Лубенської міської ради Світлана Скиба. Ірина Харченко наголосила на важливості співпраці переміщеного вузу і громадських організацій та вручила Олександру Чепуру почесну грамоту Полтавської обласної військової адміністрації за вагомий внесок у розвиток молодіжної політики в області.
Під час кола психологічної підтримки та відновлення жінки виконували вправи для зняття психоемоційної напруги та стресу: дихання по руці, дихання по квадрату, обійми метелика ( для зняття м’язового напруження). Учасниці обирали метафоричні карти для знаходження додаткового ресурсу у кризовій ситуації.
Сам факт і масштаби переміщення відчутно вплинули не лише на учасників освітнього процесу, але й змусили університет адаптуватися до існування в нових реаліях. Студенти і викладачі стикнулися з проблемами фінансового, технологічного та психологічного характеру. Тому подібні зустрічі і співпраця, вважають організатори, сприятимуть налагодженню освітнього процесу, відновленню втраченої інфраструктури та адаптації вузу на новому місці.
На завершення учасниці отримали набори з жіночих гігієнічних товарів. Коло підтримки і відновлення для жінок та надання гігієнічних наборів відбулося завдяки допомозі Німецького фонду Маршала в США.IMG_2511IMG_2501IMG_2509IMG_2517IMG_2522IMG_2525