Луганський національний университет імені Тараса Шевченка

День знань

День знань

Колектив Луганського національного університету імені Тараса Шевченка відзначив День знань.

Перший день осені завжди відзначається особливістю та значимістю, адже він відкриває серйозний період – час навчання. Час здобуття знань, які в подальшому стануть вагомим багажем, що допоможе орієнтуватися в швидкоплинному темпі життя та дасть можливість обрати вірну дорогу в майбутнє.

Цього дня шевченківці традиційно з самого ранку обмінювалися теплими словами привітань та побажань. З дотриманням карантинних вимог відбулися й ознайомчі лекції для першокурсників, де декани та директори структурних підрозділів радо вітали їх з початком нового життєвого етапу та бажали плідної роботи та стрімкого прагнення до знань. Символом приєднання до університетської родини стали значки з гербом Альма-матер, які отримав кожен першокурсник.

Продовженням урочистостей стала святкова лінійка, яка розпочалася з внесення прапорів та виконання національного гімну. Почесне право внести Державний прапор України та Прапор Луганського національного університету імені Тараса Шевченка  отримали студенти  Олексій Калінін та Микита Гаркун.

Студентів, викладачів та співробітників привітав виконуючий обов’язки ректора Віталій Курило: ,,Цей навчальний рік розпочався в нашому університеті вже в 100-й раз. Завжди студенти та викладачі трималися міцно, доповнюючи та удосконалюючи один одного, що є рушійною силою ЗВО. Наш університет – це реально прогресивний навчальний заклад, який сміливо дивиться в своє майбутнє. Луганський національний університет імені Тараса Шевченка не зламався в складні роки евакуацій. Хоч ми і нині розташовані не в своєму рідному місті Луганську, а в 5 містах України, ми й звідси передаємо вітання всім нашим студентам і колегам, адже шевченківці єдині. Бажаю кожному з вас міцного здоров’я, успіхів та постійного розвиткуˮ.

Голова студентського самоврядування Олександр Мироненко звернувся до першокурсників з такими словами: ,,Ви сьогодні вперше вступили до нашої рідної Альма-матер. Увесь колектив студентського самоврядування бажає вам наснаги, бути розумними та активними. Не зволікайте й долучайтеся до студентського життяˮ.

Сьогоднішній день став особливо важливим та хвилюючим для першокурсників, адже вони стали на нелегкий, але цікавий і захоплюючий шлях до пізнання, нових звершень та самостійного життя. Від усього колективу право зачитати клятву, вірність якій студенти нашого університету повинні пронести протягом усього навчання, випало першокурсницям Дарині та Олександрі Межерицьким. Легка схвильованість дівчат додавала цьому моменту неабиякої емоційності та гордості за майбутнє.

Урочистого настрою та запалу додавали яскраві виступи наших солістів та хореографічного колективу. Фінальний флешмоб був присвячений 30-річчю незалежності України. Саме в той момент шевченківці духовно об’єдналися гордістю за державу та світлою вірою в її розвиток. Велика освітянська родина одночасно зрозуміла, що саме від нас залежить майбутнє, ми формуємо націю та створюємо завтрашній день Української держави.

На цьому святкова програма не закінчилася. Для першокурсників була організована квест-подорож структурними підрозділами університету, де вони дізналися про їх функціонування. Так, серед локацій, які вони відвідали, були бібліотека, коворкінг-центр, центр культури та дозвілля, відділ маркетингу, студентська соціальна служба тощо. Кожен із учасників мав свій маршрутний лист, завдяки якому швидко та цікаво пройшов це випробування.

Ось так, зовсім непомітно, промайнув святковий день у стінах ЛНУ імені Тараса Шевченка. З початком нового навчального року, дорогі друзі! Сталевого терпіння, енергії, мудрості, розважливості, віри в себе та підкорення найвищих вершин.

Зі святом!

За матеріалами прес-центру ЛНУ імені Тараса Шевченка