Луганський національний университет імені Тараса Шевченка

Обмін студентами між університетами

Обмін студентами між університетами

Студенти ЛНУ імені Тараса Шевченка відвідали місто Лева.

Львів – одне з найкрасивіших міст України та східної Європи. Це місто кави, тисячі левів, джазу, дощу, шоколаду, терас і мільйонів пам’ятних місць. Кожна вуличка ніби-то переповідає перехожим багатовікову історію та надихає на романтичні емоції. Його неперевершена атмосфера закликає кожного містянина чи туриста насолоджуватись життям та мріяти про прекрасне.

Студенти й нашого університету змогли наповну відчути ці неймовірні враження в поїздці, присвяченій 100-річчю рідної Альма-матер. З 18 по 22 серпня 2021 року відбувся обмін студентами з метою патріотичного виховання під гаслом ,,Схід і Захід разом!ˮ.

Ініціатором заходу став виконуючий обов’язки ректора Віталій Курило, спонсором – член Наглядової ради Сергій Лизанець. Організовував та супроводжував студентів голова первинної профспілкової організації Володимир Мороз.

24 представника на чолі з головою студентського самоврядування ЛНУ імені Тараса Шевченка Олександром Мироненком провели насичену й пізнавальну діяльність у стінах Львівського національного університету імені Івана Франка. Знайомство з проректором Володимиром Качмаром, головою первинної профспілкової організації Миколою Спересенком, головою студентського уряду Олексієм Каленіченком стали визначальними, адже завдяки цим людям підписан меморандум про співпрацю між профспілковими організаціями ЗВО.

Задля детального та яскравого знайомства відбулася презентація університетів. Олександр Мироненко розповів присутнім про студентське самоврядування Альма-матер, його діяльність, нагороди й досягнення.

Завдяки нашим друзям зі Львову студенти ЛНУ імені Тараса Шевченка побували на екскурсії в університеті з 360-річною історією, Львівській обласній державній адміністрації, ботанічному саду та науковій бібліотеці. ,,Директор бібліотеки Василь Кметь своєю лекцією занурив нас в історію Львова і поетапно розповів історію бібліотеки. Нам вдалося на власні очі побачити книгу ,,Стародрукˮ, яку ймовірно тримав сам гетьман Іван Мазепа. Пан Василь нам люб’язно показував найпотаємніші кутки бібліотеки супроводжуючи дуже цікавими історіями. Після занурення в історію нам потрібно було різко переключитись, бо ми вже прийшли до молодіжного центру “Molodvizh center” де нам детально розповіли про центр та запросили у вересні на “двіж” – ділиться емоціями Олександр Мироненко.

Підсумком зустрічі став похід до Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької на Концерт Української музики, присвячений 30-й  річниці незалежності України.

Щиросердно дякуємо нашим львівським друзям за гостинний прийом, організаторам та ініціаторам цієї поїздки – за отримані неймовірні враження та досвід. Сподіваємося на подальшу співпрацю й чекаємо колег із ЛНУ імені Івана Франка на рідній Луганщині!

Вікторія Калініна,
прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка