Луганський національний университет імені Тараса Шевченка

Засідання Ради молоді, які працюють та навчаються

Засідання Ради молоді, які працюють та навчаються

12 липня 2021 року у м. Києві відбулося розширене засідання Ради осіб, які працюють та навчаються. Захід об’єднав понад 40 учасників з усієї України.

molod_prof (9 of 49)

 

Відкриваючи роботу заходу заступниця Голови Профспілки працівників освіти і науки України Ольга Чабанюк розповіла про перспективи роботи Ради, «молодіжну весну» у законодавчій сфері країни та діяльність Профспілки у молодіжному сегменті на найближчий час.

«Сучасні молоді люди у профспілках – активні учасники профруху, це енергія і рушійна сила. Наша студентська молодь, молоді педагоги, викладачі налаштовані на саморозвиток, вони уже беруть активну участь в суспільному житті, реформаторських змінах і долучаються до їх реалізації на усіх рівнях», – сказала Ольга Чабанюк.

molod (007 of 007)

Також вона розповіла про нові форми роботи з молоддю у організації.

«Ідіть за своїми мріями, змінюйте світ на краще. Працюйте ефективно, з натхненням і будьте готовими до нових викликів та змін», – завершила свій виступ Ольга Чабанюк.

Про точки співпраці з Міністерством молоді та спорту України розповіла радниця міністра Ірина Полєтуха, яка взяла участь у роботі заходу. Зокрема, вона поінформувала про створення студентських просторів для активностей та проведення спільних заходів і закликала генерувати нові ідеї та втілювати їх на практиці.

molod (016 of 016)

Далі робота продовжилася у двох секціях – здобувачів освіти та працюючої молоді. Заступники голови Ради за відповідними напрямами – голова профкому Національного університету «Запорізька політехніка» Андрій Іванченко та голова Покровської міської організації Профспілки Людмила Розкошна – націлили учасників до активної участі у навчальній частині заходу та до обміну досвідом.

molod_prof (41 of 49)

Практичну частину провели тренери Підприємства «НМЦ» профспілок (м. Чернігів) Володимир Ковальчук та Віталій Копиш (голова ГО «Інститут громадянської освіти та праці» (ICEL).

Для обох секцій були проведені тренінгові сесії «Питання модернізації профспілки через концепцію життєвого циклу організації. Ключові моменти та критичні точки розвитку».

molod_prof2 (5 of 102)

Працюючи у групах, учасники опановували техніки розвитку креативного мислення, нестандартні підходи та методики роботи в профспілках, планували та організовували інформаційні кампанії, як відповідь профспілок на зовнішні виклики, навчалися комунікувати між собою та різними суспільними інституціями.

molod_prof2 (30 of 102)

Підбиваючи підсумки роботи розширеного засідання Ради осіб, які працюють та навчаються, лідери профспілкових організацій зазначили, що підтримка молодіжних ініціатив, допомога у саморозвитку молодих людей сприятиме не лише мотивації перебування їх у профспілкових лавах, а й до становлення професіоналів для позитивних змін у суспільстві. Адже їхня відкритість до інновацій, ефективність та мобільність є цінними ресурсами для розбудови держави України вцілому.

 

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України