Луганський національний университет імені Тараса Шевченка

Ліга Сміху в ЛНУ

Ліга Сміху в ЛНУ

22 травня відбулась перша гра першого сезону Луганської Ліги сміху в ЛНУ імені Тараса Шевченка «Університетські мрії».

Після фестивалю 5 команд з 9 отримали змогу поборотися за перемогу. Цього разу кожна команда спродувала себе в ролі акторів, бо тема гри була «Ми знімаємо своє кіно». Основним завданням було показати полотно на обраний жанр кіно, серед яких були: фентезі, мелодрама, детектив, комедія, бойовик та детектив. Нагадаю, що кожна команда отримала тренера, який повинен був виступати разом із своїм колективом. Так команда факультету природничих наук «5 поверх, вище тільки зірки» працювала разом з Світланою Безбородих, команда навчально-наукового інституту педагогіки і психології «Тарасові діти» з Дмитром Ужченком, команда факультету української філології та соціальних комунікацій «Площа Гоголя 1» з Олександром Савченком та команди навчально-наукового інституту економіки і бізнесу і інституту історії міжнародних відносин і соціально політичних наук з Володимиром Морозом.

Першими показати «своє кіно» випала честь команді ФУФСК «Площа Гоголя 1». Разом з Олександром Савченком їм довелася стати супергероями, адже вони презентували жанр фентезі. Купа жартів та мініатюр викликали сміх з перших хвилин виступу.

Після філологів «своє кіно» показували «Тарасові діти». Їхнім завданням було не тільки розсмішити, а ще й розчулити глядачів, бо темою їх полотна була мелодрама. Колектив НН ІПП з Дмитром Ужченком вдало впоралися із своїм завданням та змусили глядачів сміятися.

Вразила своїм виступом і команда НН ІІМВСПН «А шо, why not?». Глядачам не вдалося стримати сміх коли вони побачили Володимира Мороза у ролі Шерлока Холмса, адже їхнє кіно було в жанрі детектив. Зала завзято аплодувала акторам, дякуючи за жарти та посмішки.

Команда ФПН «П’ятий поверх, вище тільки зірки» приємно здивувала своїми вокальними та хореографічними здібностями. Вони вміло ввійшли в ролі персонажів з бойовиків, а Світлана Безбородих органічно доповнила виступ колективу.

Чи не найскладніше було команді НН ІЕБ, адже їм довелося виступати останніми. Журі бачили виступи всіх колективів, тому викликати у них сміх було дуже важко, проте «Бабушкін сєрвант» вдало впорався і досяг своєї мети. Команда, показавши «своє кіно», отримала заслужені овації та сміх публіки.

Після виступу усіх колективів журі не могли прийняти одностайне рішення, тому командам довелося грати в зворотну розминку. Першою командою, яка пройшла до півфіналу стала команда НН ІІМВСПН «А шо, why not?». В процесі розминки до них приєднались команди ФУФСК «Площа Гоголя 1» та НН ІЕБ «Бабушкін сєрвант». В запеклій боротьбі між командами ФПН та НН ІПП переміг «П’ятий поверх, вище тільки зірки». Нажаль, команді «Тарасові діти» довелось залишити гру за крок до півфіналу, проте, Володимир Мороз зазначає: «Вони не програли, вони пішли готуватися до наступного сезону».

Приємно розуміти, що студенти та викладачі ЛНУ імені Тараса Шевченка не тільки шанують та зберігають традиції, а й відновлюють старі.

 

Сергій Теряєв,
прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка