Луганський національний университет імені Тараса Шевченка

Тренінг для підготовки експертів

Тренінг для підготовки експертів

19 березня в університеті відбувся тренінг для підготовки експертів із забезпечення якості вищої освіти.

Тренінг відбувся на базі ЛНУ імені Тараса Шевченка за підтримки інституту вищої освіти НАПН України. Захід розпочався з вітального слова ректора університету Сергія Савченка, який наголосив на важливості цього дійства, а тренером став проректор з науково-педагогічної роботи нашого університету Дмитро Ужченко.

Метою тренінгу є підготовка експертів для акредитації в рамках проектів «Формування мережі експертів із забезпечення якості вищої освіти» та «Нова система акредитації як засіб забезпечення якості та подолання корупції у вищій освіті». В цей день до університету завітали представники з Луганського державного медичного університету, Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка, Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

Тренінг проходив у чотири сесії. Темою першої стало сучасне розуміння якості освіти, другої – система забезпечення якості ВО, третьої – ідеологія та інструменти оцінювання ЯВО, а під час четвертої обговорювали тему етики експерта. Наприкінці заходу кожен учасник тренінгу мав право поставити питання.

Проведення подібних заходів є надзвичайно важливими для освітян, адже вони надають змогу ближче ознайомитися з сучасними тенденція розвитку вищої освіти, системою забезпечення її якості в Європейському просторі.

Сергій Теряєв,
прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка