Луганський національний университет імені Тараса Шевченка

День університету

День університету

1 березня Луганському національному університету імені Тараса Шевченка виповнилось 98 років із дня заснування.

За цей час університет пережив чимало злетів та падінь, змінилося місце перебування, змінився час. Проте він продовжує, незважаючи ні на що, працювати заради єдиної мети – щасливого майбутнього України. На жаль, уже п’ятий рік поспіль викладачі, студенти та співробітники відзначають це свято на Старобільщині.

Програму святкових заходів розпочали урочистим відкриттям загальноуніверситетських виставок, на яких навчально-наукові інститути, факультети та відокремлені структурні підрозділи представили свої наукові здобутки, творчі роботи, дизайнерські розробки та багато іншого.

Значною подією цього дня стало відкриття нового кабінету педагогіки, обладнаного за сучасними вимогами, визначеними концепцією нової української школи. Тепер завдяки цьому викладачі матимуть змогу проводити тренінги і майстер-класи, а студенти – практикувати застосування новітніх освітніх технологій. А щоб показати, чого вони вже встигли навчитися, майбутні педагоги продемонстрували елементи уроків у початкових класах.

За доброю традицією відбулось спільне засідання вченої ради та конференції трудового колективу університету. З нагоди відзначення 98-ї річниці з дня заснування університету професорсько-викладацький склад і студентство привітав зі святом голова наглядової ради, , народний депутат України В.С. Курило. Традиційно у цей день на засіданні вченої ради за значний внесок у розвиток університету і вагомі досягнення в освітянській діяльності було присвоєно почесні звання „Почесний професор ЛНУ імені Тараса Шевченка”, „Почесний доктор наук ЛНУ імені Тараса Шевченка”, „Почесний працівник ЛНУ імені Тараса Шевченка”, „Найкращий студент ЛНУ імені Тараса Шевченка” та нагороджено Почесною грамотою університету.

У програмі урочистостей яскравою подією став святковій концерт, під час якого студенти й викладачі вітали одне одного зі святом. Пісні у виконанні шевченківців подарували купу задоволення та незабутніх вражень. А постановка та виконання хореографічних номерів вразило всіх гостей своєю майстерністю.

Логічним фіналом святкових заходів з нагоди 98-ї річниці з дня заснування університету став концерт випускника ЛНУ імені Тараса Шевченка, переможця проекту «X-фактор» Дмитра Бабака, що відбувся в Старобільському районному будинку культури імені Тараса Шевченка.

Незважаючи на складні випробування долі, Луганський національний університет імені Тараса Шевченка й надалі залишається флагманом вищої освіти в східноукраїнському регіоні.

З днем народження, рідна Альма-матер!

Сергій Теряєв,
прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка