Луганський національний университет імені Тараса Шевченка

Засідання вченої ради

Засідання вченої ради

У ЛНУ імені Тараса Шевченка відбулося спільне засідання вченої ради та конференції трудового колективу університету.

На порядку денному розглядали питання:

  • звіт ректора ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка»;
  • про відзначення 98-ї річниці з Дня заснування Університету;
  • щодо присвоєння почесного звання „Найкращий студент ЛНУ імені Тараса Шевченка”;
  • щодо присвоєння почесних звань „Почесний професор ЛНУ імені Тараса Шевченка”, „Почесний доктор наук ЛНУ імені Тараса Шевченка”, „Почесний працівник ЛНУ імені Тараса Шевченка” та нагородження „Почесною грамотою ЛНУ імені Тараса Шевченка”.

Голова наглядової ради ЛНУ імені Тараса Шевченка Віталій Курило привітав викладачів, співробітників та студентів.

На засіданні були присутні заступник голови Луганської обласної державної адміністрації з питань промислової політики, житлово-комунального господарства, архітектури, оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами КЛИМЕНКО Юрій Юрійович, заступник голови Луганської обласної державної адміністрації із соціальних та гуманітарних питань ЛІШИК Ольга Петрівна, голова Старобільської районної державної адміністрації ГАРКАВИЙ Анатолій Іванович, заступник голови Старобільської районної ради ДОМАРЕВ Сергій Анатолійович.

Гості привітали присутніх з Днем заснування ЛНУ імені Тараса Шевченка та подякували трудовому колективу освітнього закладу за внесок у розвиток наукового й  освітнього потенціалу регіону.

У щорічному звіті ректор ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» Сергій Савченко зауважив, що у 2018 році було отримано значні результати в усіх сферах діяльності університету: збільшенні контингенту студентів; підвищенні якості кадрового складу; організації освітньої діяльності та забезпеченні якості освітнього процесу; навчально-методичному й інформаційному забезпеченні освітнього процесу; результативності науково-дослідної, інноваційної, міжнародної та соціально-гуманітарної діяльності; розвитку матеріально-технічної бази та соціальної інфраструктури. За темпами й інноваційністю університет випередив інші заклади вищої освіти України, про що свідчать місця університету у вітчизняних й міжнародних рейтингах 2018 року.

У 2018 році поліпшилось інформаційне забезпечення освітнього процесу. Покращенням рекламно-профорієнтаційної діяльності стала робота online-радіостанції «Університетська хвиля». Це інформаційний майданчик, який уже сьогодні став джерелом прозорої, об’єктивної та достовірної інформації для жителів підконтрольної та непідконтрольної українській владі території Луганської та Донецької областей.

Протягом 2018 р. було підписано 5 угод з університетами КНР, Польщі, Латвії про співпрацю в галузях освітньої, наукової, культурної діяльності та реалізації конкретних наукових проектів.

Набирає обертів розвиток студентського самоврядування в університеті, в інститутах та на факультетах. Серед важливих напрямів діяльності студентського самоврядування університету є встановлення партнерських відносин зі студентами інших закладів вищої освіти та громадськими організаціями з метою обміну досвідом. Так, протягом 2018 року активні студенти університету взяли участь у навчальних візитах з обміну досвідом: до Івано-Франківської області (Ярослав Чепель), до Вінницької області (Інна Сало) з метою вивчення кращих практик у плануванні та реалізації проектів розвитку громад та побудови ефективного громадянського суспільства; до Чеської Республіки, де вивчали питання участі молоді у мобілізації спільноти, інклюзивності освіти, екологічної освіти.

Серед різного було затверджено звіт про наукову та науково-технічну діяльність, атестовано молодих учених – стипендіатів Кабінету Міністрів України Артема Галича та Альону Манько, рекомендовано до друку наукові видання, затверджено теми дисертацій на здобуття вченого ступеня доктора наук та доктора філософії, пакети комплексних контрольних робіт для проходження первинної акредитації зі спеціальності 201 Агрономія освітнього ступеня бакалавра, звіт-самоаналіз ВП „Старобільський гуманітарно-педагогічний коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка”.

На засіданні вченої ради на основі проведеного голосування було ухвалено рішення присвоїти почесні звання та нагороди. Звання «Найкращий студент ЛНУ імені Тараса Шевченка» присвоєно магістранту факультету української філології та соціальних комунікацій Владиславу Радченку.

Звання «Почесний професор Луганського національного університету імені Тараса Шевченка» присвоєно доценту кафедри української філології та загального мовознавства, в.о. завідувача навчального відділу Валентині Лєсновій, доценту кафедри біології та агрономії Сергію Вовку, доценту кафедри світової літератури та російського мовознавства Світлані Шпетній.

Звання «Почесний доктор наук Луганського національного університету імені Тараса Шевченка» присвоєно співробітнику Чеської агенції розвитку Яну Пейрілу.

За сумлінну працю, високий професіоналізм, якісну підготовку фахівців, значний особистий внесок у розвиток національної освіти, вагомі досягнення в організації освітянської діяльності та з нагоди 98-ї річниці Дня заснування університету «Почесною грамотою ЛНУ імені Тараса Шевченка» було нагороджено старшого викладача кафедри садово-паркового господарства та екології, заступник декана з навчальної  роботи факультету природничих наук Ольгу Губську.

Почесне звання «Почесний працівник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка» присвоєно директору ВП «Брянківський коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка» Михайлу Сапіжаку, заступнику директора з навчально-виховної роботи ВП „Регіональний центр професійної освіти ЛНУ імені Тараса Шевченка” Віктору Ткаченку, заступнику директора з навчально-виробничого навчання ВП „Регіональний центр професійної освіти ЛНУ імені Тараса Шевченка” Андрію Гапотченку.

Також викладачів і співробітників нагороджено листами подяки Луганської обласної державної адміністрації, Почесними грамотами Департаменту освіти і науки ЛОДА, грамотами Луганського обласного комітету профспілки працівників освіти і науки України, грамотами Старобільської районної державної адміністрації і Старобільської районної ради, почесними відзнаками та грамотами Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

Олена Смитаніна,
прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка