Луганський національний университет імені Тараса Шевченка

«Веселкою сплелися кольори»

«Веселкою сплелися кольори»

В університеті відбулася виставка «Веселкою сплелися кольори» з нагоди святкування Всесвітнього дня вишиванки.

Святковий настрій наповнював сьогодні серця «шевченківців». Зранку у холі університету проходила підготовка до традиційної виставки, організатором якої стали викладачі і студенти навчально-наукового інституту педагогіки і психології.

Основною метою заходу стала демонстрація естетики української народної традиційної вишивки та ознайомлення зі змістом узорів – давніх інформаційних знакових систем.

Участь у виставці взяли студенти і викладачі усіх структурних підрозділів Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Кожен намагався вразити креативністю та оригінальністю витворів, на заході представили сучасні вишивки, які мають глибокий звʼязок з традиціями народної вишивки, зберігають свій духовний зміст і доводять, що народне мистецтво як і народна пісня – це велике надбання нашої багатовікової культури.

Оцінювало роботи учасників поважне журі. Після детального ознайомлення з витворами, організатори оголосили результати конкурсу «Веселкою сплелися кольори» за номінаціями:

І місце. «Мої вишиваночки». Виконавець: Юлія Бєшенко, магістрантка спеціальності «Технологія виробів легкої промисловості».

ІІ місце. «Мотиви Старобільщини». Виконавець: Ірина Масловська, студентка 3 курсу спеціальності «Дошкільна освіта».

ІІІ місце. «Картини з бісеру». Виконавець: О.М. Крутько, заступник директора ВП «Старобільський гуманітарно-педагогічний коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка»

Номінація «Розмаїття слобожанської вишивки». Виконавець: Анастасія Мазнєва, студентка 2 курсу спеціальності «Дизайн».

Номінація «Очікування довжиною у життя». Виконавець: Дар’я Руда, студентка 1 курсу спеціальності «Екологія».

Номінація «Духовні скарби України». Виконавець: Юлія Свистула, студентка 1 курсу спеціальності «Початкова освіта та українська мова і література».

Номінація «За збереження родинних традицій». Виконавець: Анастасія Ключка, студентка 1 курсу спеціальності «Середня освіта. Українська мова і література».

Номінація «Старовинні вироби: з них проростає душа». Виконавці: студентський колектив навчально-наукового інституту історії, міжнародних відносин та соціально-політичних наук.

Під час урочистого концерту переможців нагородили призами, які надала первинна профспілкова організація університету.

Олег Черниш, прес-центр
ЛНУ імені Тараса Шевченка