Луганський національний университет імені Тараса Шевченка

«Моя родина в вишиванці»

«Моя родина в вишиванці»

В університеті підведено підсумки фотоконкурсу «Моя родина у вишиванці».

Вишиванка − символ єднання, національної гідності, нескореності та сімейного затишку. Напередодні Всесвітнього дня вишиванки ЛНУ запропонував усім охочим долучитися до участі в конкурсі фотографій на тему: «Моя родина у вишиванці». Захід уже став традиційним і має на меті розвиток та популяризацію української культури, стимулювання творчої, пізнавальної та соціальної активності громадян.

Обов’язковою умовою участі в конкурсі є фотографії, на яких зображена людина або група людей одягнених у вишиванки. Також враховувалася креативність та нестандартне мислення, поєднання предметів української культури.

Оцінювало роботи професійне журі у складі: проректора з науково-педагогічної роботи Олександра Бабічева, інженера-програміста відділу навчальних лабораторій і комп’ютерних класів Анни Коваленко, голови первинної профспілкової організації Володимира Мороза, завідувача відділу комп’ютерної поліграфії та дизайну Галини Коміренко, фахівця І категорії відділу маркетингу Олега Черниша.

У номінації «Креативна родина» перемогу здобула світлина факультету української філології та соціальних комунікацій. Студенти спеціальності «Журналістика» І-ІІІ курсів підписали фото «Дружня журналістська родина ЛНУ» і залучити елементи української культури та народного побуту. У номінації «Сучасна родина» переміг навчально-науковий інститут педагогіки та психології. Ця родина порадувала фото з красивими дівчатами у вишиванках.

Номінація «Сімейні традиції» − родина Надії Миколаївни Карлової у вишиванках, яким уже понад 30 років. «Велика родина» – факультет природничих наук, їх багаточисельна та весела родина представила фото, з назвою «Ми та природа – одна родина». «Українською красою» журі визнало роботу Анни Коваленко інженера-програміста І категорії відділу навчальних лабораторій та комп’ютерних класів.

І місце зайняла начальник відділу маркетингу Ірина Бахмет з дочкою Кірою.

ІІ місце − навчально-науковий інститут торгівлі обслуговуючих технологій та туризму.

Почесне ІІІ місце розділили академічна група 1 курсу НН ІТОТТ спеціальності “Дизайн” та родина Олександра Силкіна інженера-програміста відділу програмування.

Кращі роботи відзначені призами, які надала первинна профспілкова організація університету.

Фотографії учасників конкурсу можна переглянути на офіційному сайті університету у розділі «Творчий прожектор».

Наші предки свято вірили, що вишиванка – це символ здоров’я, краси, щастя, любові. Тож давайте частіше її одягати, це яскравий, стильний одяг, що привертає увагу та приносить позитивні емоції та почуття єдності!

Марина Чумакова, прес-центр
ЛНУ імені Тараса Шевченка